Utorok, 23. Apríl 2024

Dnes má meniny Vojtech
Zajtra má meniny Juraj

Oznam

Ospravedlňujeme sa používateľom prehliadačov Internet Explorer za možné problémy s plným zobrazovaním niektorých modulov. Pracuje sa na odstránení chýb. Použite, prosíme, iný prehliadač- Mozilla Firefox, Opera alebo Google Chrome. Ďakujeme za pochopenie.

Home Aktuality
Aktuality
NOVINKA: Radostná cesta lásky, pracovný zošit KNB

Pre budúci školský rok 2020/2021 je pripravený nový pracovný zošit pre žiakov 1. ročníka Radostná cesta lásky. Jeho autorkou je Mgr. Daniela Balážová. Pracovný zošit nahradí terajšiu učebnicu NAV/NAB pre 1.ročník Cesta lásky a pracovný zošit k učebnici.

Čítať celý článok...
 
Dni kresťanskej kultúry

V piatok 25.10.2019 sa katechéti Nitrianskej diecézy vybrali na púť spojenú s výletom na Spišskú Kapitulu. Po príchode sme si slávnostnou sv. omšou pripomenuli výročie posviacky katedrálneho chrámu sv. Martina.


Na ďalší deň sme sa pripojili k účastníkom Dní kresťanskej kultúry. Prehĺbili sme svoje vedomosti, národné a kultúrne povedomie. Otec biskup Rábek predstavil pripravovanú publikáciu o živote sv. Gorazda pod názvom Tajomstvo zoborského kláštora. V ďalšej časti pokračoval pútavým spôsobom HEDr. Ľ. Hromják o apoštolskej činnosti sv. Cyrila a Metoda na Slovensku, ale aj o dejinnom vývoji úcty k nim. Pred sv. omšou si prítomní mohli uctiť relikvie sv. Cyrila. Pred odchodom sme navštívili aj Spišské Podhradie, kde sme si uctili aj relikviu sv. Filomény.


Okrem odkrývania našej histórie sa nám z hmly vynorila aj dominanta Spiša – Spišský hrad a neskôr aj majestátne Tatry.

FOTOGALÉRIA

 

 
Festival Gorazdov Močenok
Napísal : Jozef Šuvada   

VÁŽENÍ KOLEGOVIA, VÁŽENÍ PEDAGÓGOVIA,

organizátori XXVII. ročníka  CELONÁRODNÉHO  FESTIVALU KRESŤANSKÉHO DIVADLA  GORAZDOV  MOČENOK  2019,  vás  pozývajú   TVORIVÉ  DIVADELNÉ DIELNE,  ktoré  majú  tento  rok  zaujímavé  tematické  naplnenie  a budú ich  viesť  profesionálni  slovenskí lektori s mnohoročnými skúsenosťami.

 

Blížia sa letné prázdniny a pre študentov je to čas, kedy sa môžu rozhodnúť ako ho  strávia.  Niektorí majú už plány, iní možno  ešte  uvažujú,  či  sa  nemôžu  niečo  zaujímavé  a hodnotné naučiť. Z tohto dôvodu si dovoľujeme osloviť Vás s prosbou o zdieľanie pozvania tak s pedagógmi (pozvánka v prílohe) ako ja so študentami (pozvánka tiež priložená v prílohe) na TVORIVÉ DIVADELNÉ  DIELNE,  ktoré organizujeme v rámci celonárodného FESTIVALU GORAZDOV MOČENOK  2019  V  ČASE  24.-27.7.2019.  Tieto tvorivé dielne  organizujeme  BEZ  ÚČASTNÍCKEHO  POPLATKU  (poplatok  iba  za  stravu a  dopravu),  tak  aby  boli  dostupné  všetkým  študentom,  ktorí  by  mali záujem.

Vedené budú profesionálnymi lektormi. tvorivé  divadelné  dielne  sú  určené  aj  pre pedagógov, najmä napr. TDD  herectva  a  réžie  pre  dospelých.  A  teda  aj  pedagógovia  sú vítaní. Ak by pedagógovia mali deti a chceli stráviť čas ako rodina na tvorivom podujatí, je možné prihlásiť aj deti do tvorivej dielne detského divadla.

PROGRAM

 

Prihlášky je možné zaslať cez webovú stránku
http://www.krediv.sk/cms/clanok/96/gorazdov-mocenok-2019/ alebo emailom.

 

 

 
Pracovné zošity pre šk. rok 2019/2020
Napísal vydavateľstvo Don Bosco   

Vážení učitelia, katechéti,

v prípade, že ešte nemáte objednané pracovné zošity k vyučovaniu náboženstva na nový školský rok, informujeme Vás, že objednávkový formulár je opäť prístupný na stránke www.pracovnyzosit.sk.

Objednávky pracovných zošitov, ktoré od Vás dostaneme do 7.7.2019 dodáme v poslednom augustovom týždni 2019. Podmienkou vybavenia objednávok v uvedenom termíne je, aby boli zaplatené najneskôr do 7.7.2019 alebo objednané „na dobierku“.

Viac na www.pracovnyzosit.sk

 
VÍKEND S BOŽÍM SLOVOM 2019

Katolícke pedagogické a katechetické centrum (KPKC, n.o.) v spolupráci s biblistom Františkom Trstenským predkladajú biblický projekt VÍKEND S BOŽÍM SLOVOM 2019, ktorý nadväzuje na projekt Noc čítania Biblie.

Biblický projekt VÍKEND S BOŽÍM SLOVOM 2019 sa začína NOCOU ČÍTANIA BIBLIE v piatok 3. mája 2019. Tento projekt pokračuje v sobotu filmovým predstavením, bibliodrámou, pozvaním si niektorého biblistu ako hosťa a  pod. Jeho zavŕšením je POPOLUDNIE S EVANJELISTOM LUKÁŠOM počas Tretej veľkonočnej nedele 5. mája 2019.
Motto tohtoročného projektu je príbeh z Lk 19, obrátenie mýtnika Zacheja:

„PÁN CHCE ZOSTAŤ V TVOJOM DOME.“

Ako čítať Sväté písmo, aby sme mali z neho duchovný úžitok?

Dokument VIAC na www.kpkc.sk

 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 8 z 19

Vyberáme z fotogalérie

Najbližšie podujatia

No events

Kde nás nájdete

Diecézny katechetický úrad

Pribinovo námestie 7

949 01 Nitra

Stránkové dni:

pondelok 15:30 - 17:00

streda 15:30 - 17:00




Prevádzkované na Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.