Piatok, 19. Apríl 2024

Dnes má meniny Jela
Zajtra má meniny Marcel

Oznam

Ospravedlňujeme sa používateľom prehliadačov Internet Explorer za možné problémy s plným zobrazovaním niektorých modulov. Pracuje sa na odstránení chýb. Použite, prosíme, iný prehliadač- Mozilla Firefox, Opera alebo Google Chrome. Ďakujeme za pochopenie.

Home Aktuality
Aktuality
Veľká noc 2024

 
Stretnutie učiteľov cirkevných materských škôl a štátnych materských škôl

V sobotu 17.02.2024 sa v Nitre stretli učiteľky materských škôl z Nitry a Topoľčian.

Vdp. Ondrej Kellner, riaditeľ DKÚ Nitra, v duchovnom príhovore povzbudil prítomných a motivoval k hlbšiemu prežívaniu pôstneho obdobia.

Téme pôstu, odriekania, pokánia a obety sme sa venovali počas celého stretnutia a odovzdávali sme si skúsenosti, ako túto tému spracovať a ponúknuť deťom predškolského veku. Nechýbala ani prezentácia vhodných pomôcok a prác detí. Videli sme tiež ukážkovú vyučovaciu hodinu nbv, ktorú nám predviedla sr. Mária Dominika Tomanová, vhodnú na obdobie pôstu.

Stretnutie pokračovalo vzájomným zdieľaním skúseností z  celoročnej duchovnej formácie detí v materskej škole.

Všetci sme sa povzbudili a načerpali nielen nové sily, ale aj nápady do ďalšej práce s deťmi. Všetkým ďakujeme za účasť a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

 

Fotogaléria

 
Vianočný vinš 2023

 
Oblastné stretnutia katechétov

Katechéti nitrianskej diecézy sa v uplynulom mesiaci stretávali na oblastných stretnutiach v Nových Zámkoch, Nitre, Topoľčanoch a v Bánovciach nad Bebravou. Obsahom stretnutí bola odborná prednáška o Evanjeliu podľa Jána, ktoré je v tomto roku jednou z kníh 22. ročníka biblickej olympiády. Prednášajúcimi boli odborníci v danej oblasti: biblista Prof. ThDr. Pavol Farkaš, PhD. a doc. Mgr. Róbert Horka, PhD, prekladateľ komentárov Jánovho evanjelia od sv. Augustína.

Ďakujeme obom našim prednášajúcim za jedinečný náhľad a obohacujúci výklad tejto biblickej knihy.

FOTOGALÉRIA

 
Na charaktere záleží

Milí katechéti,

sekcia náboženskej výchovy UKF v Nitre Vás srdečne pozýva na prednášku spojenú s workshopom Na charaktere záleží, ktorá sa uskutoční 24.10.2023 od 13.00 do 15.00 hod. v zasadačke dekanátu FF na Štefánikovej ul. v Nitre.

Rečníkom bude Mgr. Marek Wiesenganger, PhD. z Trnavskej univerzity, jeden z tvorcov a propagátorov nového konceptu zavedenia charakterovej výchovy ako prierezovej témy do škôl. Vstup je voľný.


 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 1 z 19

Vyberáme z fotogalérie

Najbližšie podujatia

No events

Kde nás nájdete

Diecézny katechetický úrad

Pribinovo námestie 7

949 01 Nitra

Stránkové dni:

pondelok 15:30 - 17:00

streda 15:30 - 17:00




Prevádzkované na Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.