Utorok, 23. Apríl 2024

Dnes má meniny Vojtech
Zajtra má meniny Juraj

Oznam

Ospravedlňujeme sa používateľom prehliadačov Internet Explorer za možné problémy s plným zobrazovaním niektorých modulov. Pracuje sa na odstránení chýb. Použite, prosíme, iný prehliadač- Mozilla Firefox, Opera alebo Google Chrome. Ďakujeme za pochopenie.

Home Vzdelávanie
Vzdelávanie
Ponuka inovačného vzdelávania

KPKC v Levoči ponúka inovačné vzdelávanie:

 

1. Náboženské kompetencie v novom kurikule náboženskej výchovy

2. Ako rozvíjať náboženské kompetencie na hodinách náboženskej výchovy

3. Bioetické otázky v kurikule predmetu náboženská výchova


Bližšie informácie o obsahu vzdelávaní, termínoch a mieste konania nájdete na webovej stránke KPKC v sekcii Inovačné vzdelávanie.

 
OBLASTNÉ STRETNUTIA KATECHÉTOV 2021

Pred začiatkom školského roka v dňoch 24. - 27. augusta zamestnanci Diecézneho katechetického úradu v Nitre navštívili štyri spádové oblasti diecézy – Nové Zámky, Nitru, Topoľčany, Trenčín. Vyšli tak v ústrety katechétom, aby nemuseli ďaleko cestovať.

Spoločne sa pomodlili Korunku Božieho milosrdenstva, vypočuli si duchovné slovo, ktoré im sprostredkoval riaditeľ DKÚ vdp. Ondrej Kellner. Poukázal cez stretnutie Filipa s Natanaelom na službu katechétov, ktorí majú o Ježišovi poskytovať nielen informácie, ale vydávať aj svedectvo, a tak pozývať žiakov do vzťahu s Ním.

Daniela Balážová, autorka Pracovného zošita katolíckeho náboženstva pre 1. ročník ZŠ, hovorila o dôvodoch vzniku pracovného zošita, vysvetlila jeho koncepciu a spôsob využitia na hodinách náboženskej výchovy. V závere Daniela Hodásová oboznámila prítomných o výbere kníh Svätého písma, ktoré budú študijným materiálom na Biblickú olympiádu v novom školskom roku. Poukázala na najčastejšie chyby, ktorým sa treba vyhýbať vo výtvarnej časti súťaže Biblia očami detí a mládeže a poskytla niekoľko aktuálnych informácií.

Všetkým – katechétom i deťom navštevujúcim náboženstvo, vyprosujeme veľa darov Ducha Svätého a Božiu pomoc pre nový školský rok.

FOTOGALÉRIA

 
Duchovné cvičenia v Nitre 2020

Duchovné cvičenia budú tento rok v termínoch:


1. turnus: 7. - 10.7.2010 Misijný dom Kalvária Nitra (33 osôb) (prednostne katechéti našej
diecézy)

2. turnus: 10. - 13.8.2020 Kňazský seminár sv. Gorazda Nitra


Prihlasovanie prebehlo do 31.5. 2020

Čítať celý článok...
 
Metodický deň katechétov

Po niekoľkých rokoch sa 12. februára 2020 v Nitre stretli učitelia náboženskej výchovy/náboženstva na metodickom dni nitrianskej diecézy. Zúčastnilo sa ho 165 učiteľov a kňazov.

Nosnou témou stretnutia bolo vedenie empatického rozhovoru v práci učiteľa. Prednášku viedla Mgr. Eva Račková, PhD., ktorá danú problematiku ozrejmila nielen teoreticky, ale zamerala sa na proaktívne využívanie techník vedenia empatického rozhovoru v práci učiteľa.

Obsahom prednášky bolo vysvetlenie čo je a nie je empatia, aké sú korene empatie, identifikovanie emócií a potrieb v komunikácii so žiakom, rozvíjanie emočnej inteligencie....

Správny spôsob vedenia empatického rozhovoru predpokladá vhodný výber slov a kladenie správnych otázok.

Aj keď téma metodického dňa bola zameraná predovšetkým na komunikáciu učiteľa so žiakmi v škole, poznatky a odporúčania Mgr. Račkovej sú užitočné pre účastníkov stretnutia pri akejkoľvek komunikácii s ľuďmi, s ktorými sa stretávame.

FOTOGALÉRIA

 

 
Katechetická konferencia
Napísal : KPKC, n.o.   

Katolícke pedagogické a katechetické centrum, n.o. v Levoči organizuje v dňoch 17. - 19.10 2019 v Kňazskom seminári biskupa Jána Vojtaššáka v Spišskej Kapitule - Spišskom Podhradí katechetickú konferenciu s názvom “Nové perspektívy pre školské vyučovanie náboženstva a katechézu vo farnosti na Slovensku”. Cieľom konferencie, nad ktorou prevzali záštitu Mons. Bernard Bober, Košický arcibiskup a predseda Komisie pre katechizáciu a školstvo a Mons. Štefa Sečka, Spišský biskup bude výmena skúsenosti a poznatkov, prezentácia výskedkov uskutočnených prác v príprave tvorby nového kurikula predmetu katolícke náboženstvo/náboženská výchova a otvorená diskusia z oblasti vyučovania náboženstva a farskej katechézy v praxi.

Čítať celý článok...
 
« ZačiatokDozadu12345DopreduKoniec »

Stránka 2 z 5

Vyberáme z fotogalérie

Najbližšie podujatia

No events

Kde nás nájdete

Diecézny katechetický úrad

Pribinovo námestie 7

949 01 Nitra

Stránkové dni:

pondelok 15:30 - 17:00

streda 15:30 - 17:00




Prevádzkované na Joomla!. Designed by: free joomla templates ntc dedicated hosting Valid XHTML and CSS.